top of page

ma 22 jul

|

Hem

Workshop Maracatu - Braziliaanse muziek

Maracatu is de naam van een muziek- en dans genre uit het Noordoosten van Brazilië, met wortels in de Afrikaanse, inheemse en Portugese cultuur. Tijdens de workshop leer je een aantal verschillende ritmes zoals Coco, Afoxe, Ciranga, en krijgt de kans om op verschillende instrumenten te spelen.

Workshop Maracatu - Braziliaanse muziek
Workshop Maracatu - Braziliaanse muziek

Wanneer en waar?

22 jul 2024, 19:00 – 23:00

Hem, De Hout 58, 1607 HD Hem, Netherlands

Over de cursus

Braziliaanse muziek in de West-Friese polder: op zondag 21 juli verwelkomen we Marcos da Silva op Huize Blokland voor een workshop Maracatu. Hij is geboren en getogen in Pernambuco, de wieg van de Maracatu, en geeft al decennia lang workshops, cursussen en optredens met zijn Maracatu groepen in Europa. 

Maracatu is de naam van een muziek- en dans genre uit het Noordoosten van Brazilië, met wortels in de Afrikaanse, inheemse en Portugese cultuur. Met verschillende instrumenten zoals de tambor, alfaia, bombo, surdo, tarol, quica en de gongue, wordt onder leiding van de "mestre" muziek gemaakt. Tijdens de workshop leer je een aantal verschillende ritmes zoals Coco, Afoxe, Ciranga, en krijgt de kans om op verschillende instrumenten te spelen. 

Denk aan een heerlijke middag buiten (en met regen in de stal), met een leuke groep, muziek maken die je voelt in en speelt met je hele lijf! Iedereen is welkom, ervaring is NIET nodig! Vanaf 12 jaar (maar kinderen kun je wel meenemen, en op de boerderij spelen). 

De workshop is van 14 uur tot 16:30 uur en kost 25 euro pp. Voor, tijdens en na de workshop is er Feijoada (typisch Braziliaans bogengerecht) te koop, vanaf ongeveer 13:00 uur.

Inschrijven kan via onze website of een dm!

Share this event

bottom of page