Ons verhaal

Sinds 2020 zijn wij de dankbare bewoners van Blokland, een prachtig huis met boerenerf, eeuwenoude hoogstamboomgaard met appel-, peren-, pruimen-, noten- en kersenbomen, een moestuin en een leuke en groeiende beestenboel. Blokland dankt zijn naam aan de stier genaamd Blok van het vernieuwde boerenbedrijf in 1920.

 

Het boerenerf verkeerde in een kneuterige maar verwaarloosde staat. Sinds onze intrede zijn wij elke vrije minuut aan het afbreken, opbouwen, opknappen en verbouwen. We bedenken nieuwe en leuke dingen en voeren ze uit. Huize Blokland is een plek in beweging!

 

Blokland stond in de jaren '80 en '90 in de omgeving bekend om haar ambachtelijke kaasmakerij en winkeltje met streek- en zuivelproducten. Begin deze eeuw werd de concurrentie met supermarkten te groot, waardoor de kaasmakerij en het winkeltje jammer genoeg zijn gesloten.

 

Gelukkig zijn de tijden aan het veranderen en groeit de waardering voor het ambachtelijke en het lokale. Dit heeft ons geïnspireerd om de naam nieuw leven in te blazen. We willen mensen de ruimte bieden om kennis te maken met deze mooie plek, de natuur en met verschillende ambachten dmv workshops en evenementen.

 

Volg onze social media voor het wel en wee van Blokland en kom vooral een keertje langs (check de agenda voor activiteiten).

 

Tot ziens!

ontbijt met homemade en streekproducten
BBQ & vuurplaats
houtgestookte
Hot-tub
AEnB2Urtheh7m-RbZpVsNxDGz83ijEMqTJLCfxpm
farm animals
compost (eco) Toilet
oogst uit de moestuin

Wat een fijn en knus huisje is dit. Gezellig ingericht en lekker ruim. Ellen is heel gastvrij en bracht ons ‘s ochtends een heerlijk ontbijtje met streekproducten. De 2 nachtjes waren veel te kort om alle mooie dingen in de omgeving te bekijken.

Marielle, The Netherlands

Mooi, schoon en gezellig ingericht appartement met een vide. Fijne bedden, goede douche en een omgeving die ideaal is voor onze vierjarige zoon. Helaas mochten we het schaap niet mee naar huis nemen. Ellen is heel attent en gastvrij, hierdoor voelden wij ons ook direct heel ontspannen en welkom. We komen graag nog eens terug!

Jorien, The Netherlands 

Een fijn huisje op de boerderij, met prachtig uitzicht op de boomgaard. Wij kwamen helemaal tot rust op deze ydillische plek, met allemaal lieve diertjes om ons heen. Een vuurtje maken op een mooie zomerse avond en eten aan de picknicktafel bij zonsondergang, maakten het helemaal compleet. Een absolute aanrader en voor ons één van de beste en leukste verblijven die wij geboekt hebben via Airbnb.

Wendy, The Netherlands