top of page

Sinds 2020 zijn wij de dankbare bewoners van Blokland, een prachtig huis met boerenerf, eeuwenoude hoogstamboomgaard met appel-, peren-, pruimen-, noten- en kersenbomen, een moestuin en een leuke en groeiende beestenboel. Blokland dankt zijn naam aan de eerste koe van het toenmalige vernieuwde boerenbedrijf in 1900. Zij heette Blok en heeft 999 nakomelingen gekregen hier op Huize Blokland. 

 

Het boerenerf verkeerde in een kneuterige maar verwaarloosde staat. Sinds onze intrede zijn wij elke vrije minuut aan het afbreken, opbouwen, opknappen en verbouwen. We bedenken nieuwe en leuke dingen en voeren ze uit. Huize Blokland is een plek in beweging!

 

Blokland stond in de jaren '80 en '90 in de omgeving bekend om haar ambachtelijke kaasmakerij en winkeltje met streek- en zuivelproducten. Begin deze eeuw werd de concurrentie met supermarkten te groot, waardoor de kaasmakerij en het winkeltje jammer genoeg zijn gesloten.

 

Gelukkig zijn de tijden aan het veranderen en groeit de waardering voor het ambachtelijke en het lokale. Dit heeft ons geïnspireerd om de naam nieuw leven in te blazen. We willen mensen de ruimte bieden om kennis te maken met deze mooie plek, de natuur en met verschillende ambachten dmv workshops en evenementen.

 

Volg onze social media voor het wel en wee van Blokland en kom vooral een keertje langs (check de agenda voor activiteiten).

 

Tot ziens!

huize blokland camping vakantiehuisjes bnb bed and breakfast permacultuur voedselbos workshops vergaderlocatie
bottom of page